Yamanote-lijn

De Yamanote-lijn in Tokyo is de drukste spoorlijn van Japan. Deze 34,5 kilometer lange lijn loopt in een ring door het centrum van de hoofdstad. De spoorlijn verbindt de belangrijkste wijken van de stad met zeer hoge frequentie. In de spits vertrekt er vanaf ieder station iedere 2 minuten een trein in iedere richting. De precisie van de operatie is verbluffend. De dienstregeling op de Yamanote-lijn wordt uitgevoerd door JR East en verbindt de volgende stations en spoorlijnen met elkaar:

Treinen van de Yamanote-lijn

Alle treinen op de Yamanote-lijn stoppen op ieder station. Dit zijn de nieuwste, meest geavanceerde forenzentreinen van Japan.

Japan Rail Pass

De Japan Rail Pass is geldig op alle treinen van de Yamanote-lijn. Er zijn geen zitplaatsreserveringen mogelijk op deze lijn. Met name in de spits is het uitermate druk op alle stations langs deze lijn. Om de drukte enigszins te vermijden is het raadzaam om buiten de spits te reizen.

LET OP: op veel stations van de Yamanote-lijn kun je overstappen op een of meerdere metro- of private spoorlijnen. In de metro en op private spoorlijnen is de Japan Rail Pass niet geldig.